2015. december 8., kedd

Szlovákia

2015.11.28-12.01

Magas Tátra és Szlovák Paradicsom

A 4 napos hosszú hétvégét kihasználva elruccantunk Szlovákiába. Mivel az időjárás előrejelzés csak a Szlovák Paradicsomra mutatott jó időt nagy választási lehetőségünk nem volt.
Első napunk többnyire utazással telt és mivel végig esőben , havazásban mentünk csak a gasztro túra jött össze. Mondjuk ez sem volt rossz, de kicsit nehezebben indult a másnapi Magas Tátra túra :)

 1.túra nap - Magas Tátra Téry menedékház. Végülis azért esett erre a választásunk mivel 2 nap Paradicsomot unalmasnak találtuk, másrészt még ide jósoltak jó időt. Jó döntés volt...barátaink pár kilométerrel arrébb a Lengyel Tátrában túráztak hóviharban. Összegésségben  jó túra volt, ha nem is tartogat sok izgalmat. Egyetlen érdekessége a 80 km/h-ás szél ami a Téry háznál fogadott :)
 Térkép: http://www.sports-tracker.com/workout/ancika29/565b54c1e4b011549d9f6b63



2. túra nap -SzlovákParadicsom körtúra. Mivel a Sucha Béla nagyon kevés lett volna számunkra ezért körtúrát terveztünk...ami végülis tényleg hosszúra sikeredett és a Hernád áttörést már nagyon unalmasnak éreztük..mondhatni csalódás volt. Jobb döntés lett volna lejönni a Sucha Béláról és átautózni a Nagy Sólyomhoz ( Velky Sokol), ami simán belefért volna az időnkbe hiszen már 10-kor végigjártuk a Sucha Bélát. Nadehát a körút (igaz János: :) )

  Térkép: http://www.sports-tracker.com/workout/ancika29/565cbaa3e4b0587cb0aa2c19
Ez enyhe túlzás...a GPS track szerint 25 km volt "csak"

De a legfőbb attrakció az esti fürdőzések a  Ménhárdi (Vrbov) termálfürdőben!

Hazafele jövet pedig megálltunk a Megyerhegyi tengerszemnél.
















































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése